577 452 390

omlouvání dětí

Od 6:05 do 16:35 hodin

provozní doba

Divadlo Leonka – Sněhuláci

Do Mateřské školy Vizovice opět zavítalo divadlo Leonka, tentokrát s představením Sněhuláci. Toto divadlo je u dětí velmi oblíbené především proto, že kromě zajímavého příběhu jsou děti téměř celé představení v pohybu. Divadlo doplňovala jednoduchá scéna, tvořená malbou na plátno, látkovými a namalovanými loutkami.

Na začátku se děti přivítaly s hlavními představitelkami divadla a též s loutkou čertíka Mulisáka, který se staral o tu největší legraci, jelikož to bylo takové zlobítko, které účinkující jenom zlobilo a to se dětem líbilo. Celé představení bylo provázáno krásnými písničkami, hrou na kytaru, zpěvem i pohybem. Děti byly velmi často zapojovány do příběhu a vyzývány k aktivitě.

Samotný příběh vyprávěl o dvou sněhulácích panu Čepičkovi a panu Mrkvičkovi, kteří si stýskali, že není sníh a pořádná zima a proto chtěli poprosit Černou paní, aby jim dala sněžný mrak výměnou za sněhové korále. V tom jim pomáhá tuleň Níňo, který cestou k Černé paní pomohl i Jarní víle, skřítkovi Foukalovi a Sluneční princezně, jež představovali jednotlivá roční období. Příběh dopadl dobře, sněhuláci získali sněžný mrak a díky tomu se stalo, že se nerozpustili.

Na závěr si děti zazpívaly písničku, při které se rozloučily s čertíkem Mulisákem a ještě dostaly malý bonbónek, jako sladkou tečku na závěr.

 

Autor: Jitka Galetková